Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djävulens skådespelarrinna



Det smakar cigg, ångest och kuk i den mun vars linjer försvunnit bakom kladdigt rött, inte ens vodkans kristallklara vågor kan skölja bort de förvisades tårar. Fuktig augustiluft smeker ömt, vilar huvud emot båge, arm mot dörrkarmens nedrullade glugg. Staden är en suddig kopia utav en ljusstrimma. Brandgul och kvav.

Jag drar silvertejp om bröstet för att inte brista.

Diamanter kastas ifrån ögonvrå, det är sant att även döva öron kan höra dem krossats - där de slungas emot asfaltens enorma skyttegrav. Djupa andetag trycks ner i en spyfull mage, flämtar. Ser på med bakåtlutat huvud, hur gröna moln draperar ett sammetsgrått taxitak.

- Ey tjejen, ska du spy får du fan kliva av.

Drar tunga över Fuck You finger, skavda läppar ler i en backspegel medan svartmålad blick leker jägarinna. Känner den fyrbenta springaren stanna. Skrattar.

- Det är i alla fall inte jag som tar betalt!

Känner huden brinna, biter köttet blodigt, ser bakljusen sakta krympa. Kan inte stoppa handen från att slå allt vad den orkar. Kinden vill inget annat än att försvinna.

Berätta aldrig för någon att du gråter.


Viskar.
- Det är jag som är en jävla hora.










Fri vers av Baystream
Läst 666 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-08-29 09:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, muntert är det inte, men ruggigt bra, denna skildring av en kvinnas Golgata-vandring..
2018-09-11

  Per Blomqvist
kolsvart sommar
ångest andas inte

vackert:
"Diamanter kastas ifrån ögonvrå, det är sant att även döva öron kan höra dem krossats"

/P
2011-11-25

    ej medlem längre
Usch, så vidrigt bra!!!

En text som är som en våldtäkt av själen...men så oerhört stark och drabbande...

Ännu en pärla, om nu det ordet passar in *ler*
2011-10-17

  Anya VIP
Starkt, bra med ett eget språk. gillar!
2011-08-31

  Mats Henricson
Grym ! Tänker på en skrivkollega här, Inkarasilas, läs henne, hon skriver i denna stil (om hon är kvar...) . Bokmärker denna grymma "Modernism" !
2011-08-31

  blaite
Så bra
2011-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream