Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gång fångvård nu fånggård och straff



En gång talade man om fångvård
Numer, om straff
Man sviker de svaga…


Exempel en dödssjuk människa
Som behöver medicinskt narkotika
För att kunna leva till dess ”man är död”
I alla fall…

”Tvingas” skaffa det illegalt
för samhället sviker
Men nitiska åklagare
Och polis bryr sej inte i det

”Det kan inte vi ta hänsyn till”
Säger dom med näsan i vädret
Och att poliserna (försöker?) utnyttjar situationen
Spelar ingen roll
Det tar man heller inte ”hänsyn till”

Det är bara de sjuka som straffas
Att läkarna står för 70% av knarket som finns ”fritt”
Verkar ingen vilja ändra på heller
De straffas inte heller, de verkar vara ”straff-fria”
Precis som snutar, advokater och åklagare
”står över misstankar”

Men kanske står de för de flesta brotten?
Direkt och indirekt
Med egna rättsöverträdelser
Hjälp till och blunda när man ser andra(s)

Vilken… jävla värld…
Snutarna låter alltid de välbeställda
Vara ”ifred”
Det ”kostar” för mycket
Att ge sej på de som är på samhällets högre höjder




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-29 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO