Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att förklara varför korven har två ändar.


Tid



Tid är ett påhitt

menat att förklara

att det som fanns idag

också fanns igår

och finns det imorgon

då har det alltid funnits.


Men även om det inte finns imorgon

då fanns det ändå i förrgår

som var idag

innan det blev igår.


Igår var även idag

och det var också i förrgår


Idag är för evigt





Övriga genrer av Klas
Läst 511 gånger
Publicerad 2006-01-07 00:54



Bookmark and Share


  Bill Larsson VIP
"Tid är ett påhitt"

så sant - finns tiden egentligen alls?

den är ett människans påhitt för att greppa det vi kalla existens - för att kunna placera oss nånstans i den evigt flytande tillvaron - i det evigt pågående nu

vi har ett behov av att strukturera upp och sytematisera

tänk om inte tiden fanns, inga klockor, ingea scheman - hur skulle då världen se ut

kaotisk kanske, rätt skön tror jag


tack för tankarna
2006-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Klas
Klas