Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mordet

 

 

 

Vad är klarlagt kring
mordet som borde ägt rum

som totalmissade subjektet

och lade själen i en liten ful låda
full med snören

och annat arv?

 

förbi asfalten 

fram till främmande port
blir nerslagen åtta gånger sju gånger

blir nerslagen femtiosex gånger
utan mellanrum eller tydligt offer

 

vidare bort via kyrktorn och skam
bort via närvaron i kryptan

i ett enda ljus finns all världens aska samlad
det är samlat nu

nu har jag samlat all jordens aska klart

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-31 22:34



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ja, denna är tung och kräver mod av sin läsare, kräver djupa insikter, och även förmåga till skiktröntgensyn; En Underbar Text som kan läsas om och om igen, som uppenbarar nya sanningar för varje gång...Bokmärkes!
2011-09-01

  cilax VIP
ryser
2011-09-01

  anits VIP
Vemodiga och sorgliga rader som berör mig, mycket
2011-09-01

  Nanna X
den här är tung! jag är för trött för att analysera, men känner rytmen...
2011-09-01

  L Patrik W Johansson VIP
We separate him, together with his accomplices and abettors, from the precious body and blood of the Lord and from the society of all Christians; we exclude him from our Holy Mother, the Church in Heaven, and on earth; we declare him excommunicate and anathema; we judge him damned, with the Devil and his angels and all the reprobate, to eternal fire until he shall recover himself from the toils of the devil and return to amendment and to penitence.

bara nåt jag kom på och letade fram en ed från 800 talet efter nåt hemskt dåd

ramsan

bell book and candle
candle book bell
help him now or else
he'll surely be going to hell

var en annan

lite Mcbeth stil över texten

Be well,
LPWJ
2011-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP