Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom kom,tittades på och försvann

Dom kallar sig Sveriges demokrater
men egentligen är dom hatets soldater
och kommer aldrig att bli mina kamrater
så länge ert partiprogram liknar en sommarlovsteater
kan ni aldrig bli statministerkandidater

Kommer aldrig fatta er ideologi
tror er hjärna har drabbats av ett haveri
erkänn att ert liv blivit en tragedi
ni kommer aldrig bli ett seriöst parti
så länge ni håller på med ert kvacksalveri

Man måste ha slagit skallen i
om man anser att man är felfri
samtidigt som man lyssnar på en sjuk filosofi
som saknar empati
så länge man gör det är man inte skuldfri

Vi måste överrösta dessa mörka makters hat
innan dom utsätter oss för ett mördande attentat
det dom ägnar sig åt är inte bara nån´sorts kallprat
nej,det är skrämmande främlingshat
törs inte tänka på vad det kan bli för resultat

Tillsammans kan vi agera
och låta kärleken regera
i samlad skara kan vi deras lokaler blockera
varför skulle vi deras lögner acceptera
det är dags att hycklarna arrestera

Vår profetsia är denna sanna vägen
och den ger oss styrka i alla lägen
låter oss aldrig hamna i underlägen
med kärlek klarar vi av era hotfulla tonlägen
det är inte vi som smyger hem bakvägen

Ni ser er som skolade och lärda
men ni är bara avskyvärda
så sluta tro att ni är beundransvärda
kort å gott så är ni inte önskvärda
stick iväg å kom tillbaka när ni blivit älskvärda

För, i det jag kallar mitt fädernesland
där så går vi alla hand i hand
och bildar ett skimrande pärlband
enade genom ett historiskt blodsband
mäter vi inte några gränser med måttband

Ni säger, alla människor måste få känna att dom tillhör ett folk
Fan, ni är så dumma att ni inte fattar
Ni skulle behöva en tolk
Som kan berätta för er att fler och fler
står bakom er rygg och hånskrattar
Åt att ni inte inser att ni härstammar från
samma släkte som dom ni kallar blattar

Att göra skillnad på folk och folk har ni lätt för
Om någon kommer från våra grannländer så är det OK för er
Ända tills Pekka eran dotter med spriten förför
Skynda er och stäng gränsen för dom blir bara fler och fler
Och vem vet, kanske sprider dom en kväljande odör

Vi tänker inte ta till vapen för att vinna striden
det skulle var som att resa tillbaks till nazitiden
med ett öppet hjärta vandrar vi på krigsstigen
som tar oss till den humanare framtiden
där vi värnar om alla individer

Der är dags att begrava all avundsjuka och allt hat
Vakna upp börja leva ett liv grundat på omtanke och respekt
Hoppas någon av er tar steget och blir en kärlekens diplomat
Jag lovar att det kommer bli ett underbart projekt
Att sitta vid en främlings bord och dela samma mat





Fri vers av soon come
Läst 239 gånger
Publicerad 2011-09-01 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soon come
soon come