Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TJÄNSTEMANNA VALS



Jag har ingen koll
men vad spelar det för roll
jag jobbar med
de små
och jag låter de
problem få
och känslan är skön
för jag får lön

Barnens problem
blir stora
men det behövs
alltid en hora
att skylla på

Så kan det gå

i ett samhälle så krasst
ett skyddsnät så kasst

men det handlar bara
om de små
de
som aldrig en framtid kan få

och jag är nöjd
fast barnets liv
är ingen fröjd

men jag får lön
och ledig tid
och ansvar
vill jag inte
kännas vid

Jag nynnar
för full hals
denna sociala
tjänstemanna vals

Jag har ingen koll
men vad spelar
det för roll


© e-poeten




Fri vers av e-poeten
Läst 253 gånger
Publicerad 2011-09-03 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

e-poeten
e-poeten