Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tradition att vårda


gourmetpotatis

vi körde tång
mobrorn och jag
han backade
varsamt ner
kärran
med traktorn
långt ut i stenmalen
det var innan
hamnen kom till
och avelöda
var den bästa tångtäckten

det var viktigt med tång
det var kustens gödsel
och torra somrar
håll det kvar fukten i marken

i danmark såg jag blåa jordar
generationers tång
på sjösand

jag kan bara tänka mig
den potatissmak som
kom från dessa åkrar
och så stekt rödspotta
på danskt vis

vi gjorde potatisgö
i en del av gödselstacken
hälften kodynga
och hälften tång
som skulle ligga över vintern
det rök bra
när det brände ihop

jag ska köra hem tång
att ha nästa år
evert har kodynga

det blir gourmetpotatis




Fri vers av tom boreland
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-06 21:07

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  tom boreland
tack stina
2011-09-08

  anits VIP
En mycket fin vardags berättelse
som du är så bra på att förmedla
till mig som läser
2011-09-07
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland