Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fläcken


Jag Ser en Fläck
En Fläck som jag stör mig på
Så jag tar skrapan och skrapar hårt hårdare än va
jag har gjort tidigare
Jag skrapar tills mina fingertoppar får blåsor
Jag skrapar tills minna händer blöder
och jag gråter
Men inte när någon ser mig för jag vet att du gör likadant
Jag gråter i ensamhet
Fläcken sitter i ensamhet
Den sitter hårdare än va den någonsin har gjort

Ingen snickare , ingen , målare , ingen plåtslagare
inget yrke i världen kan få bort
Den där fläcken
Men du
Du bara tar den med dina tunna fingrar
med en liten vindpust så är den borta
Hur gör du
Lär mig
Visa mig vägen
Dela hemligheten med mig
Jag lovar att den inte kommer att hamna i expressen

När fläcken är borta får caféerna liv igen
gatorna ser ut att leda nånstans
det gamla huset vid hamnen ser ut att få ny färg
hur gör du?

Eller ska jag istället fråga: Hur ska jag göra själv?
Lär mig
Visa mig vägen
Dela hemligheten med mig
Jag lovar att den inte kommer att hamna i expressen

För du gör så att dikten får liv igen
Förut för en stund sen så va den död
Men nu börjar allt röra på sig
och det är vackert
Dikten blir fläcken
Fläcken får färg
den är inte läcker svart och dyster
Så ryk upp dig
Stanna inte tiden när du ser fläcken
Måla på
Måla över
För snart så är det över




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sayam Chortip
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-06 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sayam Chortip
Sayam Chortip