Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskar


himlens förgreningar
liknar havshudens lena ådror

jag består av samma blodsomplopp
samma pigment
som vattnets djupa blå

där i våra horisonter
lindar stjälkarna små
hål mellan mjuka omfamningar

så många vägar korsas
om vi var fiskar
med havsögon
skulle vi se blå mönster
i havets glob

vad vet havets vackra vågor
om mitt hjärtas slag

mina steg längs sandkanten
inför kvällstimmens blå färgskiftning

havets eko i horisontens bröst

havet ger sin outtömliga längtan
sköljer min själ stilla

jag förundras

havets vackra vågor
färdas mellan våra liv

om vi var fiskar
med havsögon





Fri vers av Zachrisdotter
Läst 272 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-11 09:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Melodisk och rytmiskt som en vattenvåg. Speciellt "havets eko i horisontens bröst" gillade jag.
Även "havet ger sin outtömliga längtan
sköljer min själ stilla". Nu känner jag havets själ bättre, tack vare dig.

2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter