Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till pappa


Solsorg

Solsorg –

dimmig klär morgonvindarna mina längtade tårar

trär soluppgången

i

mina lungor

 

andas

för att få brista

andas

för att få vara

trygg

andas för

att få vara tröstad

 

vet att jag måste förlora dig en dag

och att du är mig så nära

vet

att jag måste förlora dig

och ändå

alltid bära dig inom mig

ändå alltid vara

din dotter

din stolta dotter

 

vet att jag har fått vinna dig
att mina minnen

de som omfamnar
med
solsorg
med vemod

med
lycka
med förundran
med vördnad
med värme
med vidderna av min hela existens

vet att jag alltid får vinna minnena
de som är i mig
de ovissa
de vi inget vet något om
men vinna varje stund

orubblig

i min tacksamhet

för att du är mina rötter

för att mitt liv sprungit ur din närvaro
ditt väsen
delar av dig

alltings helhet
och

stjärndimmors löften

och

mystiken kring

att gå på jorden

 

vet

att du också

förlorat och vunnit

och att du också famnat trösten

och burit

solsorg

att

morgonvindarna

får trä soluppgångarna

och luften som sprungit

och rör sig

över markens trolska tid

över

gräsets

dimmor

 

och vilar över våra händer

och spirar över våra liv




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-18 14:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker hymn till naturen, ett tacktal till din far, allt samlat och perfekt paketerat.
2020-08-19

  Hon kallar sig poet VIP
Vackert till din pappa... en fin dikt och hyllning med mycket känslor i orden
2020-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter