Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan dagen kommer

Jag vill bara gråta
men det finns inget salt i min kropp
Ingen vätska i mina celler
Inget konkret som skaver i min själ

Bara en känsla
av syrefri luft
Av ett liv i en fingerborg
Av ett hjärta
som slutat slå
innan det ens börjat

Jag gråter whiskey
och dricker tårar
och svär åt stjärnorna
som bara fortsätter
lysa




Fri vers av HQ
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-12 19:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Instängd text där livet känns sammanpressat i en enda liten fingerborg där inte ens atmosfären tycks innehålla någon livsluft eller något syre. Man vill gråta, men vet egentligen inte riktigt varför och kan inte komma på någon konkret anledning, men det finns ändå inget salt kvar i kroppen och heller ingen tårvätska i cellerna. Ändå känner man den där dystra höstsorgen, precis som att hjärtat skulle ha slutat att slå innan det ens har börjat, och får nöja sig med att gråta whiskey och dricka de tårar som annars helt vägrar att komma. Det finns en ödslighet här i dikten när man svär åt stjärnorna som helt likgiltigt fortsätter att lysa, ungefär som om man upplever att de hånler medan man själv bara sitter och väntar på att dagen ska komma och likvidera de små punkterna på natthimlen och göra en fri. Det här är tätt, kortfattat och uttrycksfullt skrivet, och dikten fyller mig med någon slags diffus känsla av uppgivenhet. På något sätt så verkar livet ha gått en smula i stå och man längtar efter något som kunde sätta en i rörelse och få en att verkligen Känna.
2011-09-14
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ