Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min vän åt sitt håll. och jag åt mitt. Behövs kritik, vimsigt skrivet. av nån anledning.


Hennes dikt

Hon har skira vita underkläder,
och hennes hud är mörkare än min.
Hennes kropp ligger mot min arm,
vågar inte röra mig, inte andas in.
Hennes röda mun syns vid täckets kant
Jag känner mig virrigt yr och tunn.

Om jag varit någon annan
hade jag varit hennes då?
Hon är så väldigt nära,
men så väldigt svårt att nå.




Fri vers av LejonLarm
Läst 732 gånger
Publicerad 2006-01-31 13:17



Bookmark and Share


  tottig
otroligt stark känsla av kärlek till något man inte tror sig kunna få?
jag tycker att texten uttrycker en nyfikenhet. upptäckandet av nya känslor kanske, eller nya sätt att se på saker o ting ... väldigt rofylld och vacker beskrivning av skönhet som tar ens andetag. jättefint!
2006-09-16

  Hopplös & Misterabel
"Om jag varit någon annan
hade jag varit hennes då?
Hon är så väldigt nära,
men så väldigt svårt att nå"

-diggar hårt ;D bra formulerad och tolkning av känslan
2006-07-03

    Bror
Dikten är otroligt bra skriven. Diktens karaktär är nätt, ömtålig och alldeles förtjusande. (konstig förklaring?)

"Om jag hade varit någonannan"
kan bytas till:
"Om jag hade varit någon annan"
med mellanslag alltså..
och
"hade jag varit hennes då."
borde vara:
"hade jag varit hennes då?"
som en fråga..

I mina ögon skulle det sista stycket vara snyggare
om du bytte plats på de två första raderna med det två sista..
Diktens slut skulle få större kraft..
alltså:

"Hon är så väldigt nära,
men så väldigt svår att nå.
Om jag hade varit någon annan,
hade jag varit hennes då?"

Men hur du än gör så blir det jättebra.
Enligt min åsikt hör du till de mer begåvade skrivarna här..
2006-02-02

  CakeOrDeath
Åh, väldigt fin. Beskriver en känsla som jag tror alla känner igen.
2006-02-01
  > Nästa text
< Föregående

LejonLarm
LejonLarm