Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fack u eller nåt




En gång så slogs facken för lärares jämlikhet
Av flera orsaker
En modell att ta efter har jag för mej man sa
Om jag läst min historia rätt
Men nu… har de svängt

Nu ska Majoren införa mer av sånt skit
”karriär” bli adjunkt
eller över lärare
Eller nåt annat skit som vi verkligen
Egentligen inte vill ha

Så sjukt och perverst
Att en gammal Major ska ordna
Allt för att man ska tjäna olika
För det är inte mer lön det handlar om
”göra karriär” kallar man det men
Det handlar om olikheter
Och de ojämlika samhället

Och kan man göra det i skolan
Så får ungarna se det direkt
Ojämlikhet redan från grunden
För denna regering framförallt
Älskar framförallt ”OLIKHETER”
”OJÄMLIKHETER”
Hemligheter och
Inkomstskillnader
De är väl ungefär 100 efter sin tid


Och man gör hellre det än att höja
Allas löner
Så man satsar på de som kan snacka för sej
Och inte för alla




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger
Publicerad 2011-09-14 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO