Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tor i jeansjacka

Var drog alla schyssta killar
och var är Gud; alla gudar?
Var är gatans och nattens Tor han behövs mot entropin
rör den vita knekten mot den brinnande hästen
på kvällen kastar jag mig av och an
och jag drömmer vad jag behöver
behöver en kämpe i gryningen väntar jag än
fin och redbar min kämpe i gryningen
självklart kommer snart storslaget
någongång efter tolv fantiserar jag

någonstans dit mina fingrar nästan når
når någons fingrar nästan mig
kapplöpning med explosioner löper med hetta
är du inte magisk når du inte hit
ge mig en kämpe än väntar jag och det är gryning
fin och redbar kämpen jag väntat på
storlaget nu självsäkert morgonens ideal
där berget bräcker skyn

där blixten klyver havet

jag svär det är någon någonstans som ser
genom stormen rysningen och skyfallet

och vinden och översvämmningen

jag känner honom närma sig det rister mitt blod
jag behöver lejonet som jag väntat på
fri och redbar min grynings väktare
nu självklar och oändlig min förkämpe där




Fri vers av friktion
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-15 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

friktion
friktion