Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Montgolfièren var den första typen av varmluftballong, i princip en stor tygpåse som man eldade under så att den lyfte sig samt vidhängande korg. Nutida ballonger i Stockholm är av liknande typ




Montgolfièrer

Vid den tiden höjde sig montgolfièrerna i skyn,

ljudlösa, likt ugglor vars stumma vingar

smeker natten

 

Montgolfièrerna trädde fram inför stjärnornas

och de kosmiska molnens ögon

 

Mänskligheten ser bara den gnistrande stjärnhimlen

en gång

 

Gudarna ser den alltid

 

 

 




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-22 17:28



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Du glänser med dina ord. Så fantastiskt vackert!
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP