Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglar sjöng en sorgens vaggvisa

Hon släckte honom

likt glöden på

nattens sista

cigarett.


Hon krossade hans hjärta


Han sökte uppgivet sorgsen  i hat och kärlek

för sitt eviga sår


Såg honom dricka sin smärta iväg

lite i taget

men han kunde aldrig

dricka tillräckligt för

att få henne ur sitt hjärta


Innan den natten


Han satte flaskan mot strupen

och kramade avtryckaren.


Tillslut drack han bort minnen av sin kärlek


Livet är kort men denna gång

var sorgen större än den styrka

han hade för att resa sig upp


Funnen med ansiktet ner mot kudde


En lapp som grät -jag älskar dig tills jag dör


Begravde honom bredvid ett pilträd.


"Änglar sjöng en sorgens vaggvisa"


Rykten gick,

men ingen visste

hur stor skuld hon kände.


År efter år försökte hon

dölja sin andedräkt

av bedövad sorg


Tillslut drack hon sin smärta bort

lite i taget

men hon kunde aldrig

dricka tillräckligt för

att få honom ur sitt hjärta


Innan den natten


Hon satte flaskan mot strupen

och kramade avtryckaren.


Tillslut drack hon bort minnen av sin kärlek


Livet är kort men den här gången

var sorgen större än den styrka

hon hade  för att resa sig upp


Funnen med ansiktet ner mot kudde


Kramande för sitt liv hans foto.


Begravde henne nära vid pilträdet


"Änglar sjöng en sorgens vaggvisa"


 




Fri vers av Johnjohn
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-23 16:17



Bookmark and Share


    Johnjohn
Absolut, ett försök till översättning.
2011-09-23

    ej medlem längre
Whiskey lullaby?
2011-09-23

  Alva Johnsson VIP
Att inte kunna ta första steget
till återförsoning kan vara
ett högt pris att betala.
Gillar starkt de första raderna.
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Johnjohn