Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gatlyktan och månen - ljus över Söder

I vördnad och uppskattning,

böjer gatlyktan sitt huvud

inför fullmånens prakt.

"Varför tvista om företräde,

det kan jag verkligen inte göra.

Ditt ljus är störst,

fast vi lyser ju båda

med ljus som kommer från annat håll!"

"Du har rätt" säger månen.

Vi är ljusets bärare,

inte dess skapare.

Så låt oss därför fridfullt

och utan åthävor

bringa någon upplysning till denna kväll,

var och en efter sin förmåga!"




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-23 20:25



Bookmark and Share


  vera gade VIP
utmärkt folkupplysning!
2011-09-24

  Jessica Ebbesson
Nu när mörkret sluter allt tätare får vi ta tillvara deras ljus..
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP