Ane Brun – Do You Remember

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ane Brun – Do You Remember




Lovande gryning - (Do you remember)

 

 

Under ett snedtak igen

i en tanke, kanske ur en dröm om ni så vill

 

innanför en brinnande höst och sjungande vind

i skuggan av ett minne

 

och under en stillsam tanke

 

reser sig ett träd

med rispad bark

och krokig stam

 

det reser sig

ur myllan

 

vrider sig

så sakta mot norr

 

*

 

Säg, vad var det som höll en låga

brinnande

 

lusten

blodet, kärlek, eller bara fruktan

 

fruktan

en enslings bäste vän

 

och besk blir oftast frukten

av hastiga beslut

 

som att bara vilja, blända av

 

vem vet varför

och det kan lika gärna kvitta

som nu

 

för vilda floder

oftast nyckfulla

 

viker sällan mer än en tum

om ens det

 

sliter rötter, fårar strandvallar i sin väg

kantrar en smula

 

innan de

allt som oftast

byter riktning och söker ny väg

 

nyckfulla

och opålitliga är de

ivriga i sitt sökande

utan lugn 

 

ombytliga

som så

 

*

 

och som regnet ännu faller 

som evigt

 

hamrar fönsterblecken fria

från alger och färg

 

kvällningen

ter sig, allt tidigare

 

löven, de dansar i månblänket

 

och vindarna

de dundrar som en flock vildhästar runt knutarna

 

de kastar

tar omtag

 

är lynniga

och de låter sig inte tyglas

 

 

ja, som höstens virvlar

kramar och göder

en enslings rotlösa själ

 

*

 

och där

under molnskuggans mjuka matta

i drömmar ur minnen 

 

det vandras

söks och famlas

 

efter ljumma sommarnätter, ljus och bländande gryningar

vägar som sligrar, smattrande vingar

försiktig fågelsång

 

 

och hur fjärilarna

dansade

 

höll hov

 

*

 

Ja, trädet

dess rötter

 

åter i myllan nu

 

stammen aningen rakare

barken slät

 

och med skruden släppt

niger det

 

inför denna

högst lovande

och nya

 

gryning

 

 

 

 

 




Fri vers av John B Lund
Läst 586 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-24 10:16



Bookmark and Share


  Rumi
Och nu infinner sig en sån där känsla som du trollar fram när du leker med orden och sätter dem i rörelse. Läser dem, de tar sig in och man blir fundersam, tyst och bara känner.

"och besk blir oftast frukten

av hastiga beslut"

Tack
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

John B Lund
John B Lund