Wennman – Februari

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wennman – Februari




Väntat besök - Februari

 

Hur dagen valde att smita iväg
hur den nu ter sig
därborta, på andra sidan backkrönet
vilsen i den stiglösa skogen

blek och obekväm


den behagade inte ens stämpla ut
fegt kan tyckas

och hur träden

Eken, den kullblåsta björken
inte minst den spretfingrade lönnen
knäpper sina händer
tystnar i kylan

hur de bugar, niger nu

Ja, jag förstår dem
jag äter mer vitaminer, algtabletter, försöker hålla mig
vaken
klappar den frusna katten, eldar

ids just inte annat

jag böjer mig också
nu, när Februari kommer på besök

 




Fri vers (Fri form) av John B Lund
Läst 540 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-31 18:50



Bookmark and Share


  Rumi
Februari blev nog lite gladare över att du skrev sådär underbart. Jag blev det i alla fall. Jag böjer mig och bugar för att jag ännu en gång fick läsa en dikt av dig. Du är så sjukt bra!
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

John B Lund
John B Lund