Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Februarinatt / Omkast

 

 

ja, det var
en ny, mildare
smått förlåtande
törnedans

som drog in från öst
den natten, i början av Februari

och du,
så lätt
du gömde mina sanningar
i din mun

vaskade dem

 

-

 

så stillsamt
du, där under månens sken
och att inte bara självaste, mörkret
föll över ditt träd

alla dessa molnskuggor
den natten

 
att bara kunna ana
dina, grenars ,tyngd
att få lösa ut
min, fallskärm

 

att få dala ner

 

-

 

och det var inte längre svårt
att inse, att förstå
hur lätt en man kan bli betagen
lika lätt en annan bedragen

hur tunn väv
lätt spänns

hur lätt ett par kupade händer
ett ögonblick vänder
och hur lätt en veke 
i båda ändar bränns


i en natt
som denna

 

 

 

 

 

 




Fri vers av John B Lund
Läst 649 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-02-14 20:40



Bookmark and Share


  Rumi
En vacker känsla som lägger sig över hela rummet när man läser dina magiska ord som lever så intensivt. Det är svårt att sluta så jag läser igen och blir lika förundrad om igen.
2012-02-26

  sangel
Magi. Trolsk magi som fångar in och trollbinder andlöst ord för ord. Sagolikt vackert och finstämt
2012-02-21

  Casbah* VIP
denna text dansar fram, lätt, vacker och som en ömtålig saga. Först blev den nästan lite för lång men när jag kom till slutet var allt på sin plats. bra!
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

John B Lund
John B Lund