Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden i och ur


Här vilar inga ledsamheter nej de frodas



Att tappa sugen
Befinna sej i men ändå inte
Att vara eller inte vara
Är och var den stora frågan
Men man frågade det inte
För det var i grunden ointressant
Det var som att gå i ett mörkt rum
Fyllt, av grejor
Slå i benen
Fötterna i allt som stod där

Man frågade inte om man var
Om man fanns, eller inte
För man var inte själv intresserad
Man vaknade på morgon mekaniskt
Och upptäckte, ”oj fan”
”det blev en dag i dag med”
Är jag här eller är jag där eller
Är jag inte alls
Denna livets svåra vals
Och allt som var plant
Skulle in i fals
Och allt som var spont
Hade en opassande front
För det som är not och fjäder
Kanske t o m var nåt mjukt som läder

Och allt som spikades fast
Med nubb eller annat
För hela livet och allt där till
Hade stannat
Och ingen ville se
Ingen ville va med
Och ingen ville ge ens en push
Livet var ett enda stort, usch…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-24 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO