Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett eko i natten

kan jag höra ett par fotsteg eka alldeles bakom mig där jag går alldeles ensam fram igenom Gamla stan
Och de kommer emot mig i en allt snabbare takt
Men när jag då bara vänder mig om, så kan jag inte se någon
Skumt!
Så det kan ju vara en galning eller en mördare som bara går lös
Någon som bara smyger sig omkring
Så därför så jag skyndar mig bara på i all hast
Vill ju inte gärna bara bli helt överraskad
Överrumplad
Och nu är det ju inte någon mening att jag bara börjar att sakta ner på farten
och tar lite rast
Inte nu när jag precis bara har fått upp ångan
Så rast får jag ta sen när jag bara kommer hem till tryggheten
Min egen lilla borg
Och om någon då bara kommer och bråkar med mig, så låser jag bara fast den personen i skampålen
mitt på stadens så stora torg
För skämmes borde du faktiskt göra, när du bara smyger dig omkring
på människor på det där viset
Så till allas beskådan låser jag då bara fast dig
Och självklart så har jag en medhavd korg full med en massa ruttna tomater, som jag inte är sen med
att bara dela ut till folk
som nu bara känner sig för att prova på ett litet lyckokast emot dig!
Hi Hi

Som ett eko i natten i sextonhundratalets Gamla stad mitt i Stockholm, så kan jag höra ett par fotsteg
närma sig mig bakifrån i en allt raskare takt
Men när jag då bara vänder mig om så är det ingen där
Skumt!
Spookey!!!
Och det är då som jag bara knäpper med fingrarna och förvinner i all hast, utan att vända mig om några fler gånger...

Ken Cassel
25/9-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-25 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel