Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet i dag och uppläst på Nya Klubb Utbölingen i Midsommarkransen för en timme sen.


Därför


Poeten ställde sig upp för att läsa nåt för publiken.
"Jag är poet", sa han först. Och rodnade.

"Hörs jag?", frågade han sen.
Först var det tyst. Sen var det en i publiken som sa "jo då".
Och poeten fortsatte: "Bra. Men ibland går det inte att höra vad jag säger. För att jag blir torr i mun och torr om läpparna ... för att jag blir nervös, för att man inte ska förstå vad jag säger. Eller inte gilla det".

Det var tyst ett ögonblick men så yttrade sig samme kille i publiken, han med det där "jo då":
"Men om det är så jobbigt att stå där, varför gör du det då?"

Då gick poeten ner i publiken, tog honom i handen och sa:
"Kom med så ska jag visa dig".
Och killen blev så överraskad av detta ovanliga tilltag att han lommade med.

Och så kom de till en av kyrkorna i stan. Fram till en stor plats med en massa stenar.
"Här", sa poeten och slog ut med armen.
"Men", sa killen, "det här är ju bara en kyrkogård!"
"Ja", sa poeten, "precis".





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-27 21:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skriver jag inte så är jag död. En död poet är du knappast Göran. Du är i allra högsta grad levande, en riktig lev-ande!
2011-10-19

  Lilla My* VIP
Vilken "braig" text!!
Precis som det är för poeten...eller tolkar jag...att gräva upp allt gammalt skit i byrålådornas inre och sen stå där och visa upp det som ett rött skynke...svart för det mesta :)...framför en massa människor och tja ibland är det ju så där dött när man ska läsa upp att man blir helt...hmm...gillardeverkligenvadjagskrivernojig! Så ja, jag gillar verkligen vad du skriver här!
2011-10-15

    ej medlem längre
genomskön! live and let live liksom!
2011-09-27

    ej medlem längre
En härlig text som letar sig in i känslornas skrymslen...tack!
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm