Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus och Judas

 

här kommer jesus i all sin glans

dansar bugg med judas till exploderande trance

-

svänger klänningen i midnattsblå natt

stampar fötterna och lyfter på sin hatt

-

jesus svänger på höfter och ler trött

putar med läppar och visar sitt tandkött

-

judas dansar snabbare och viftar med armar

blänger på jesus som oss alla charmar

-

joggar hysteriskt runt en skrattandes karavan

ilskan ur hans ögon exploderar likt en vulkan

-

folket jublar högt och applåderar i extas

när jesus framför judas dansar med en grimas

-

förbannelse över dig, skriker judas i panik

mumlar ond magi över jesus likt mörk poetik

-

jesus ropar glatt att judas nu har fått fnatt

ovetandes om att morgondagen är hans sista,

-

godnatt








Fri vers av Elin Mari Helen Fredriksson
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-28 01:02



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Mycket bra skrivet..
2011-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Elin Mari Helen Fredriksson
Elin Mari Helen Fredriksson