Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk lite



Tänk
Ungdomen märker mer och mer
Att inte de heller
Alla…..
Kan bli TV reportrar
Reklammakare
Eller börshajar

En del av dom måste bli byggare
En del grovarbetare
Svetsare
Sopkörare
Vårdbiträde
Stå i kassan på affären
Och det verkar som att de måste ”omutbilda sej”


Från:
TV reportrar
Reklammakare
Eller börshajar

Till:
Byggare
Grovarbetare
Svetsare
Sopkörare
Vårdbiträde
Stå i kassan

Vilket uppvaknade från sin
”drömda värld”
Där alla kan ”bli det dom vill”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 161 gånger
Publicerad 2011-09-28 19:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och alla kan inte få plats på Stureplan!
Här i Gävle har ungdomen sådana fruktansvärda stockholmskomplex att man t o m försöker tala som stockholmare.
2011-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att de har blivit amerikaniserade. I USA är det ju bara framgång och materiell standard som räknas. Jobbar man t ex som servitris eller sopkörare betraktas man som förlorare. Vidrig attityd!
Själv har jag alltid haft lågstatusyrken och trivts utmärkt med det. Vad andra tycker struntar jag fullständigt i.
Men när tv visar amerikanska serier så handlar det ALLTID om kontorslandskap och människor i kostym med flotta bilar.
Ytterst sällan ser man skildringar av industriarbetares vardag.
Den mentalitet som är förhärskande i USA är motbjudande.
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO