Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet som blev mig givet

Fönstret vinkar

kliv ut

svajar på kanten

mot okänd destination

 

där nere

ett krusande gytter av livet

 

här inne

det innötta blankpolerade

 

bländas av ljuset som strilar och slungas

rakt ut i rummet

utan omvägar

mot insidan

av mig

 

en fot i taget

på väg

känner det mjuka varma träet

där solen gassat

 

en fot i taget

på väg

 

blir stående

kluven av tiden

tärd av oviljans kamp

mot ingentinget

 

stanna

gå inte

här är allt allt

där är allt grusat

av samma tid

samma liv

allt är detsamma

 

ljuset näckens förföriska vemodiga lockelse

kom

kom och dansa för mig

inatt

kom

lek min ystra lek

 

fot lyfts

ett steg

bort

tvekar

 

ett till

utan återvändo

utan tillbakablick

 

ett steg rakt ut i livet

igen

och

igen




Fri vers av sangel
Läst 336 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-29 17:51



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en stark bild, stark som livet
2011-09-29

    ej medlem längre
Fint och känslofullt!
Ta fram vågen inom dig och du vågar fortsätta stegen ut. Snart tar du dessa med språng!
2011-09-29

  Maj-Lis VIP
Trevande tar man ett steg i taget...mot något
2011-09-29

  Bibbi VIP
Gillar.
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel