Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En hyllning till min far och mor...men de glömde visa mig hur det kan se ut i verkligheten. Jag hade väl inte varit så godtrogen om jag vetat innan.....


Inlindad i mjuk vadd

En skyddad ljus tillvaro
inlindad i mjuk vadd
Där det fanns en far och en mor
Fars starka armar
omfamnade mig
Värmde mig
Lekte med mig
Högg ved med mig
Musicerade med mig

Mor skyddade mig från allt ont
Hon lärde mig alla orden
som nu löper runt i mitt huvud
Hon stöttade mig
i den trevande konsten
då jag lekande
drog mina första streck
sjöng min första sång på bussen

Jag tackar dem
med hela mitt trasiga hjärta
för den tiden
De fanns hos mig
i den lilla skyddade världen
som då var mitt hem
Ondska och falskhet
De orden fanns inte
i mitt vokabulär då

Jag kom ut i världen
fann alla de orden
jag inte visste om
Fick känna på det hat
och den förtvivlan
många människor bär på
I början ville jag inte tro
att det kunde vara så mörkt
i vissa mäns själar

Då de stulit min själ
och lämnat sin trasiga
kvar hos mig
fattade jag

Det finns ondska
i en del människor

Det glömde min mor
berätta för mig
för den fanns inte där
i mitt inlindade
hem av bomull

Idag försöker jag
tänka fram tanken
som livet skedde då
Mitt hjärta blir
varmt och helt
långt in i kroppen
känner jag då igen

den inlindade känslan
av vadd
i hela själen





Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-30 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP