" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

insp. "Kluven tunga" - en bild, en tanke eller catwalk för tveksamma.. Mittenmarken = O-valet att välja att avstå att välja.




mittenmarken

och dom släpper sitt fäste med lättnad


löven



lägger sig välkomnande



röd matta

 

*

 

när du nått dithän där stigarna delas
som om mittenmarken vill höja sig framför
växa sig egen verklighet av sista stegets tvekan

över dig

 

du tvekar för ett ögonblick

över valet

 

 

 

över din längtan och över din framförsyn
gapar mittenmarken som en välkomnande entré
grön och skön utan grus och utan vassa stenar

så lyfter du din ena fot
och valets vassa tunga rullar ut som en röd matta
för dig att enkelt kliva upp på

 

slickar slugt och hungrigt dina pärlors panna
tröstar dig med omsorg och

 

så ner på knä den dig leker
smeker dig ren från dina sinnens förtvivlan
som äter dina våndor med vällust

 

 

 

vägen vägen vägen
välja dit eller dit

välja hit
stå kvar eller vända på klackens fläck

 

 

 

förtvinar dina dästa dogmer ner i mossen
som om mitten vore möjligt

 

 

 

när du nått dithän där stigarna delas
när du fått ditt järn att glödande fördela

valens möjligheter

 

 

tvekar du för ett ögonblick

 

och till vänster gröna granar sköna
och till höger öppna fält med höstens frön

 

 

där bark håller om och stammar tala kvällsord
om nästa morgonsols daggnister
kommer alltid nytt att skapas

 

där mark håller form och famnar alla skällsord
från förra dagens slagg och brister
kommer alltid nytt att skapas

 

 

tvekar du för ett ögonblick

 

 

i längtan

 

 

efter mellanmarken

 

 

 

som ett täcke stoppat med nykardad vadd
lägger sig omkring
värmer

 

som om bark
om stammen från kylande markers tomhet
blir stammens ark för knivristade hjärtan
om ringar som aldrig bytts

 


som om mark med blommor kunde läka

 

 

längtans rock
en blues bland blad och backar

 

 

 

(och låt tungan glida in igen
snälla, låt den glida in igen

för valen
talar samma språk)

 

 

 

för ingen skövlar längre dina marker
inga förövare når din utpost

 

så länge du inte tar steget
till mittens rike

 

 

 

 

mittenmarken

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 126 gånger
Publicerad 2011-10-12 01:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri