Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spänt läge ibland....


Jag laddar skarpt

Telefonens gälla ton rister i mina öron
biiip biiip biiiip biiiip biiiip

Vem ringer till mig nu

Vågar jag svara

väntar ett tag

ett långt tag


Det blev tyst

skönt

min kropp är spänd
efter den hårda isande signalen

får jag veta vem som ringde

kanske var det en säljare

kanske var det min vän

min enda vän

eller var det apskaftet till karl

som jag helst vill döda

Han som närapå dödat mig

han vill väl veta om jag är där

så han kan komma och skada mig igen

Jag drar för alla gardiner
släcker alla lampor
låser fönster och dörrar
laddar skarpt

Nu är jag safe

Jag hör steg utanför min dörr

en nyckel förs in i låset
och någon öppnar dörren
mitt hjärta stannar nästan

En röst hörs från hallen
Var är du
säger han
Kom fram jag hör dig

Kom fram nu
sluta busa nu
Rösten kommer från min vän

Jag andas ut och det var ju bara han
som kom hem

Jag vågar inte säga att jag laddat skarpt
Tänk om jag hade skjutit




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-04 18:45



Bookmark and Share


  Nordlys
En så obehaglig situation! Byt lås vetja!
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP