Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Säger bara......Naturen är Fantastisk


Jag öppnar mina ögon

Jag ligger på en gammaldags gråmelerad ullfilt
som luktar fårskinn och damm
Jag ligger i skogskanten med
min jacka hoprullad under huvudet
och lyssnar på fågelsången

En talltita kommer susande
och sätter sig på närmaste gran
grenen sänker sig och fågeln tar ett skutt
längre in mot stammen
Den sitter där och tittar på mig
en lång stund
Kvitt kvitt säger den

Jag lyfter upp mitt huvud
Hej säger jag
så fin du är

Jag lägger mig ner igen
blundar och fortsätter att lyssna
på skogens alla läten
Det är nästan vindstilla
På håll hör jag den stora vägen
och forsen som brusar

Det knakar till
i en bruten torr kvist
alldeles intill mitt huvud
Jord sprättar upp
och landar på mitt bröst

Vad var det

Jag öppnar mina ögon
och där står min fina hund
leende
med tungan hängande
rynkad panna
och svansen viftande

Jag blir glad
hon har hittat igen mig
kom hem säger hunden
även om jag hade kunnat
stanna ett tag till
i den ljuvliga skogen
så lyder jag

Fågeln sitter kvar
och tittar fortfarande på mig
då jag tar min jacka
och går iväg längs skogsvägen

Då vi kommer hem
blir jag förvånad

Fågeln sitter på en gren
på vår gran intill huset
Den har följt oss hela vägen hem

Naturen är fantastisk




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-05 20:55



Bookmark and Share


    Smurfelina
Fantastiskt!
2011-10-10

    ej medlem längre
En underbar stund. Naturen har så otroligt mycket att ge oss!
2011-10-09

  Anita Brännström VIP
Zelogath
Jag ser att du har fattat det här med naturen...den ger så många känslor....dessutom kostar den inget
2011-10-05

  Zelogath
Det bästa med naturen
Är hur den så välkomnande fungerar som en plats
Plats för vila, meditation, insikt
Så vacker den är
Naturen
Skogens liv, hur den skänker oss alla dessa funktioner
Materiellt och andligt
Att få ligga mitt i skogen och andas in allt vad landskapet har att bjuda på
Det är underbart
Varmt tack för underskön läsning, stora applåder!
2011-10-05

  Seglaren
Fin och fascinerande natur-historia. Mycket bra skrivet.
2011-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP