Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

färger och förgörelse över en tomat
varför skära rosa när man kan äta grönt? - (tack för insp. till fruktfatet på en vit duk. Passar det med skinnbyxor i oktober? ^^)




en styggelse är det


 

(om det inte är en snäll sak utan en stygg sak - är det då bevisat/självklart att allt annat är snällt? - liksom mellan svart och vitt.. eller fint och fult eller allt och inget,. eller varför inte jag och du? känn på den ett tag..  - ibland är paletten tvåfärgad.. m-e-d stänkskydd!)

 

 

*

för snällt

är det ej

att göra så

mot mig

 

 

är det för mig

är det snällt

 

 

 

"Vänd ordet motvalls och det gynnar det som sårade

bänd bordet och det gynnar dukens fårade fåll

som lagts för att skydda skivan - givande

 

 

 

blivande efterrätt och en stund

i slingade himlar - slimmade timmars töcken

 

knöck en av mig själv också

 

 

 

så sätt sprätt på färgerna

stänk och skvätta dina två

se så där finns mer att måla

 

givande skrivande

blivande fördrivande oords väsen

glömda kvar på tjofräsen

 

 

bedrivande rim och reson i hemlighet

 

 

nasalt nonsens läs; sen doppa pensel grå och sne'

två och två är alltid sex liksom ett och ett är tre

 

 

drivande sin egen  rättegång - för lång var lykten

(för trånga sinnen segrar lätt)

och två är alltid mer är ett - och ett halvt

medgivande

 

på att måla som man drömt,  lätt

 

 

ska man dukar hämta som man gömt och se

hur många tavlor som redan färdiga e'

 

men måla gör man med trång palett

inte burk och fotbalett på andra, så tåla

kan man ordagrann

 

det ryker dubbelt om moral minsann

när sånger lever andras liv

 

skalat mina apelsiner själv

kvalat in i konsten att kasta en tomat - tack

talat har divan skrivande

 

 

för den som frågat

fanns kiwi kvar

 

vad gör en rosa rymd

när gröna moln kan tala svar

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-06 02:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri