Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig trodde jag att jag skulle ses, som en sådan...

När jag var på en undersökning
på lasarettet fick jag lämna uppgifter
om hela mitt liv, civilstånd hur många
barn jag fött om jag genomgått
några operationer och så vidare...

När det var klart skrevs alla uppgifterna in...
Sjuksköterskan stod och väntade på att få
ett svar ifrån datan...

Men det kom inget bara en fråga, sa hon...
Vilken då, undrade jag. -Jo, sa hon, datan kan
inte avgöra om jag var en man eller en kvinna...

Detta hade aldrig hänt förr...

Vad är du för slag, sa hon till mig...

Ja tittade frågande på henne och sa, ser du inte det...
Aldrig har någon tvekat om det innan...

Så idag när jag stod i entrén till ett varauhus för
att ta ut pengar ifrån Minuten stod två säljare
nära mig och försökte locka till sig köpare
till Telenor...

De ropade hela tiden: -Hallå där du... -Hallå tjejen...

Så när jag hade fått mina pengar och höll på att
stoppa ner dem i plånboken, hör jag att de säger:
-Hallå killen! Hallå killen!!!

Jag vänder mig om men tänker det kan väl aldrig vara
mig de menar då sa de med en mun:
-HEJ KILLEN!

Jag bara vänder mig om och går rakt ut. Men nu har
jag fattat galoppen nu är det bara att vänta tills det
blir tredje gången gillt.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-06 15:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag menar Hur kan det bli så? Applåder för denna text!
2011-10-06

    ej medlem längre
Otroligt Ewa - Britt!
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt