Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strindberg, Ferlin och Taube...

Tre giganter, som Svenska Akademien missa
och ännu lever deras texter kvar, som om de
skrevs igår och nya generationer dem glatt famnar
men inte alltid Akademiens val så väl hos folket hamnar!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-06 15:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hrrm...Ärligt talat så vet jag inte ens om dessa tre figuranter alls är värda att nämna i samma mening. Strindberg var ju dramatiker och världsförfattare, och det är förmodligen i princip så långt ifrån grötrim och små löjliga sjömansvisor som man överhuvudtaget kan komma. Kanske borde den här texten snarare ha titeln "Strindberg, Lasse Berghagen och Eddie Meduza"? De senare, om några, är ju ett par av den svenska folksjälens mest hyllade och älskade uttolkare, och vad vore den svenska kulturskatten utan såna mästerverk som "Teddybjörnen Fredriksson" och den av folket så omhuldade höjdpunkten "Mera Brännvin?" Från generation till generation så bevaras ju dessa ord och famnas glatt av alla nytillkomna tonårsungdomar som faktiskt bemödar sig om att värna det arv som de fått från sina fäder. Så jag tycker faktiskt det är lite synd att gamle Errol inte fick sitt nobelpris medan han ännu levde. Han förtjänade det. Och det skulle sannerligen ha hamnat väl hos och mottagits hjärtligt av folket.
2011-10-06

  Mats Henricson
Verkligen ! Ibland har de grävt fram figurer som man aldrig hört ett dyft om och missat (förrutom de tre legendarerna du nämnt redan)
sådana som HasseochTage, Povel Ramel (kanske Musikpriset då ?) m fl !
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt