Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsmeja

 

 

Kylans vitblå väv broderad av isens nålar

Höljer härskande bleka landskap

och frusna själar

 

Spår av liv kan skönjas på skogsstigar i tystnaden

Stillsamt dalar snöflingan

Döljer livets lovsång i vinterdvala

 

Statyer utsnidade av vindens stelnade konturer

Vinterskepnader på rad i naturens

föränderliga konstmuseer 

 

Den dag ska nalkas när den varmblodiga

vårgudinnan tränger igenom frostens slöja

och med sina värmande strålar ska

väcka färger i de skendödas längtande kroppar

 

© Linda C Hansson

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2011-10-14 18:13



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Vilka fund man kan göra när man botaniserar i skrivares lite äldre texter.
Finstämt och vackert.
2014-01-11

  Anna*
Flera bottnar i denna djuplodande stelfrusna text! Applåderar
2011-10-18

    Birgersdotter VIP
ljuvligt vackert
2011-10-17

    AA VIP
Underbart vackert. Ljuvliga ord.
2011-10-14

  Eva Helene VIP
Njuter vackra krispiga bilder i din sköna dikt med löfte om vårgudinnans värme.
2011-10-14

  Yrre VIP
Men jösses, så vackert att man gråter!
2011-10-14

  Ninananonia VIP
Ljuvliga ord... vackert..
2011-10-14

    ej medlem längre
En ljuvligt skör och mjuk text.
2011-10-14

    ej medlem längre
Skönt och rofyllt
2011-10-14

    ej medlem längre
Tycker om din vackra dikt. Speciellt dessa tre rader som berättar mer än 1000 ord!

"Spår av liv kan skönjas på skogsstigar i tystnaden

Stillsamt dalar snöflingan

Döljer livets lovsång i vinterdvala"
2011-10-14

    ej medlem längre
som läsare föredrar jag att sätta bilder till texten själv, men det finns många vackra rader här, och det måste jag ju applådera!
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP