Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krumsprång på bakvattnet kan stänka ganska rejält när det går vågor åt ett håll, strömmar åt ett och månen dragit - salt är livets krydda, salt




Lunifiering; salt o mortal på en kråkvinge

 

 

[vissa slingor ska aldrig ens lämna den glöd som skapas när man eldar för kråkor; Crow; The Spirit Law]

 

*

rövare rullar råtobak för rökslingans budskaps tyngd

skvaller på allt - det rullar bra över kullarna

 

medan galjonsdamen grillar kaptenens andedräkt

kristaller av salt - det grillas bara för bullarna

 

 

och varje skepp förlist som driver i dimma omkring

som en kärlek övergiven

dyningsgungande

som om ingenting någonsin har känts

och allt kallt isande

 

går tillbaka till kristaller av salt

 

och skvaller ja skvaller om allt

 

 

*

värd skuggan av en banansflugeskit - på grönland en dag i januari - där det tidigare traskats trött i heta viljors snår och rösen

 

 

för en fläkt från förr

 

 

som om dagarna går runt sig själv i glömska
när en digitalklocka använder 8bitsens onoff
till varningssignaler i närmsta kryllande myrbo

 

röd flagg röd flagg och svart
(och några röda och några svarta till)

 

 

vad som blir är blott tid för att hedra dig
vad som blir är blott vidare dra mig

som en mistlur över havets sälta
som ett väggur över rotens välta

 

 

ska jag om och om och omigen gå varvet
varvet runt

 

på samma vinge

 

 

 

tålamod - räkna rätt och rum ska infinna sig
tålamod - tänka rätt och tid ska skapas mig

 

 

från en fläkt från förr

 

 

och en liten skuggas bortvaro på en is där asen krymper till kristall på kommandot;

 

skifta skepnad medan tid är

 

 

i åttondelar seglar hon
kråkan

 

i onoff

 

onoff

 

onoff

 

on

 

on

*

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 154 gånger
Publicerad 2011-10-07 06:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri