Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aha


SPY DU ÄR HALFULL INATT

om jag reser till moskva
jag står och bakom mig väger stadens skugga mot mitt skinn
rispar upp gropar lossar skinnet som pappret mot
tegelhusen nära hamnpartiet


kölden stötar i kroppen
träffar hjärtat träffar lungpåsarna
missar sedan det fuktiga ögonklotet
synen gör att jag slickar bönen ren


det är inga längre stycken
jag är ett stycke
jag väger mot min egen köttkant


sväljer bönen
tänder upp blicken väntar sömnlöst i dagar


jag befinner mig i drömlösa tillstånd
det river på hjärtat och bönen pressas in genom luckan i nacken






Fri vers av umpaa
Läst 543 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-10 21:53



Bookmark and Share


    Cronopio
En ny sorts poesi? Carnesi, kanske? En sammansmältning av kött och ord, yadda yadda. Men mycket mycket stämningsfullt, mardrömslikt, David Lynchskt. Det sista partiet där du vågar beskriva in i detalj lyfter texten till ännu högre höjder. Dock gillar jag inte titeln.
2006-02-27
  > Nästa text
< Föregående

umpaa