Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Virrvarr i hjärtat Virrvarr i själen Låt mig gå


Döda solen, älskling, jag ber dig.

Döda solen älskling
Den bränner sönder den lilla hud jag har kvar
Jag vet
Det var mitt val
Mitt liv
Men jag kunde inte rå för det
När demonerna lockade
När mörkret förtärde mig
När hjärtat skars i tusen o tusen bitar av skalpeller vassare än diamantskäror
När själen långsamt gick sönder av alla klor som rev i den konstant
När alla jag höll av gick bort
När hela tillvaron vändes upp och ner
Inom loppet av ett ögonblick

Så kunde jag inte rå för det

Jag har sparat bladen
Det är klart
Jag visste ju inte då att jag klarade mig utan
Jag visste bara då att jag inte kunde leva utan
Kanske är det dumt att dom ligger där på sina gömställen som jag nästan har glömt bort
För ibland hittar jag ett
Och minnena slår mig ur fas ett ögonblick

Tänk
Jag har inte ens bekymrat mig över att torka bort blodet på en del av dem
Det kändes väl obetydligt då
De användes så ofta i alla fall
Kanske är det bara självvald tortyr att ha dem kvar

Jag vet
Men i så fall står jag för mitt val

Så älskling
jag vet
det var mitt val
men snälla döda solen
bara för den här gången
jag måste tillbaka

en stund

en liten stund

Sen lovar jag att komma tillbaka igen
till samma människa du älskar
Men jag måste tillbaka
Jag måste
Dem ropar
klöser
skriker öronbedövande vrål i mina öron
Det spelar ingen roll vad du säger
Jag hör bara dem
Så säg inget mer
Släpp mig
Nu
Demonerna lockar så starkt
Jag vill bara tysta dem litet
Stilla deras hunger ett tag
Jag kan inte dela min värld med både dem och dig samtidigt
Jag ska bara få dem att lugna sig
Sen kommer jag tillbaka

Det är ingen fara
Bli inte arg
Bli inte besviken
För jag kan inte bry mig om det
Inte nu
Imorgon är en ny dag
Jag kanske är tillbaka redan då
Eller dagen efter det
Det kan ta hela hösten till och med
Så släpp mig
Låt mig gå
Jag kan inte bry mig om
om du lever eller dör
Jag kan bara höra dem
Jag kan bara lystra till dem
Så gå
Lämna mig
Eller stanna
Mig gör det vilket som just nu
Jag vet att mina ärr nästan är helt läkta
Jag ska försöka att inte riva upp dem igen
men jag lovar ingenting
Det enda jag lovar
är att jag kommer tillbaka
Kanske redan imorgon
Kanske om en månad

Döda solen älskling
Så hittar du mig lättare om du får för dig att leta



Jag räds inte skuggorna om allting är svart











Fri vers av Pernilla Skantz
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-09 21:34



Bookmark and Share


  Sara Raimosson
Wow vilket vattenfall av ord!
2011-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Skantz
Pernilla Skantz