Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ser tillbaka till den tiden jag sommarluffade med min båt


Ser honom i grodperspektiv

Donk donk donk
Jag vaknar av ljudet
från en fiskebåt
ligger i min gula snipa
lyssnar på måsarnas skri
och tärnans rop efter sina ungar

Luften är fylld
av havets salta dofter
och unken strandkant
Det plingar i mastens topp
En segelbåt
har ankrat intill min båt

Solens varma strålar
söker sig in mellan gardinerna
in i min sovruff
värmer min redan svettiga kropp
som jag försöker svalka
genom att sova naken

Ljuset sticker mig i ögonen
och jag blundar
Jag tänker på att idag
ska jag träffa en hemlig kärlek
Hur var det nu han såg ut
den hemlige mannen

När jag tänker efter
ser jag honom i bakljus
ser honom i grodperspektiv
Han är ståtlig där han står
på en klippa
bredbent
och ler emot mig

Han ser nästan gudomlig ut
med sitt lockiga hår
och med solen i ryggen
Solens strålar
lyser genom hårtopparna
Jag ligger som förtrollad


Jag hör ett tramp på min båt
det gungar till
och jag hör
en liten röst ropa på mig
Förtrollningen tar slut

Mamma kom nu
vi ska åka och bada

Det var det mötet med min hemlige.....




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-10 20:28



Bookmark and Share


  Ronny Berk
fin bild som väl harmoniserar med texten, naturlyrik med mänsklig anknytning
2011-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP