Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
“Every day is a journey, and the journey itself is home.” - Matsuo Bashõ Artist/foto~Tim Hayes


Destination förutsägbar

 

jag har färdats för långt
ut i kanterna

på min resa förlorade jag språket i mångfalden
den som vill spåra mig kan följa orden
där jag gått ligger de strödda
vårdslöst
jag var övermodig då

jag har bestigit ensamhetens bergstoppar
utsikten därifrån gjorde mig stum

nu sitter jag på ett tåg med träbänkar
smalspårig järnväg
destination förutsägbar
och vänder generat på ett par grova vardagsord
allt jag har kvar

jag kommer aldrig att återvända
och jag kommer aldrig fram
genom kupéfönstret har jag sett målet
när det susade förbi

jag ångrar mig inte




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 867 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-10-11 01:39



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Berörande och med fint flöde i texten. Man lockas att läsa dikten på nytt.
2011-11-06

  Suzy med punkterna
Detta är verkligen superbt!
2011-11-06

  Ingela Svenson VIP
Så kommer livet insikter med tiden! Detta berör mig!
2011-11-06

  Eva Langrath VIP
Tack för insiktsfulla rader om livets resa som jag läser och begrundar.
2011-10-12

  Linda CH VIP
Uttrycksfulla formuleringar beskrivande färden på livets resa. Många varma applåder!
2011-10-12

  Anna*
Titeln är perfekt och innehållet har många fina formuleringar som jag applåderar varmt
2011-10-12

  Suzy med punkterna
Finns många rader här som jag tycker om och känner för men istället för att återge så ger jag mina ödmjukaste applåder.
2011-10-11

  Nitram P
Enastående rader: "jag kommer aldrig att återvända
och jag kommer aldrig fram
genom kupéfönstret har jag sett målet
när det susade förbi" Bokmärker
2011-10-11

    ej medlem längre
wow

på min resa förlorade jag språket i mångfalden

jag har bestigit ensamhetens bergstoppar
utsikten därifrån gjorde mig stum

vilka rader!
2011-10-11

    ej medlem längre
Bokmärkningen är ett faktum!
2011-10-11

  Peter Matsa
En resa genom livet; ungdomens högmod och frispråkighet. En känsla av försoning mot slutet. Vackert beskrivet.
2011-10-11

  Yvonne Eriksdotter
Mmmmm......jag sparar denna....
2011-10-11

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inget att vara generad över.
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger