Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack AM - den hänger för första gången där jag skriver.




som i eddan

 

 

 

*

 

ej heller håller hovet narren bakom galler när ståtligheten har tråkigt

ej sänks bryggan förrän kedjorna är smorda och borgen säkrad

 


som i Eddan

 

som i Eddan


*

 

som i Eddan dina ord

som i rädd man dina känslor

som i gäddan din attityd

som i mina vatten

 

skepp och stiltjes stulna sekund

 

 

 

rädd kan alla vara
även jag


 

där seglar ändå örnar ovan

sida vid sida

 

hövdade med minnen från högre höjd

 

där simmar ändå delfiner under

sida vid sida

 

dykande med sinnen för äkta fröjd

 

 

som i Eddan dina ord

 

 

och skepp seglar i växlande vindar

och grepp - som i grepens slitna skaft

genom stackens dynga lindar

 

sina sorger varmt omkring

 

 

 

för en sten glimmande grön

 

 

är en sten

glimmande grön

 

 

 

 

som i Eddan

 

dina ord
och din närvaro skön

*

 

 

 

 

"I allmänhet åsyn

övermåttan gläder

 

då en i en annan

är kär"

/'Ur Eddan'

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 160 gånger
Publicerad 2011-10-11 04:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri