Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... börjar lessna på vissa fasoner livet tar sig, när det borde inse att det faktiskt.. inte k-a-n bestämma själv :) - Insp dröm; Universe/Moon; Snake/Black Panther. Jaguar and Swan.




sjung svan, sjung

 

 

 

 

*

 

se så Svan

 

 

sjung

 

 

*

 

med en jaguars ryggläge

njuta en stund

 

sen stå upp

vägra intrång

 

med en jaguars tassar

gå lång lång väg

 

 

hägra den svan som sig svinga

från svart till vit

 

bevingad

 

*

 

som att vara född

för att se kärleken dö

 

i farten

genom vindrutan medan foten

 

 

fastnat i golvet

 

 

som att aldrig kunna göra annat

än att vänta

tills det är över

 

som att veta att enda vägen

är den mot uppgrävt hål

rödrandigt räcke i trä

 

 

trasiga bromsar med låst ratt

 

 

som att sitta bredvid

välja att sitta kvar

 

men att se dig hoppa ur

när jag själv i panik

tar på mig bältet

 

 

för sent

 

 

som att vara född

för att se kärleken dö

 

 

om och om igen

 

 

där ord blir det som såpar vägen

för snabbare glid

 

 

tillbaka ner i ravinen

 

 

ner i ravinen

 

 

om och om igen

 

 

som om du inte minns

dina egna svarta dun

förvandlas

 

och förvandlas igen

och igen

 

 

som att vara född

för att se kärleken dö

 

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-16 09:54



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra...gillar denna dikt
2011-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri