Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eventuellt ytterligare "poesi för små barn och stora"


Havssaga / Katten spinner drömmar

Natten är en fiskarhustru
stickningen i knät
i hörnet spinner katten
drömmens tunna nät

Döden är en fiskardotter
Sömnen hennes bror
sprödbakade drömmar
bjuds de på av mor

Tiden är en fiskargubbe
livet är hans hav
hans fångst skall aldrig sina
eller ekan gå i kvav

han håvar efter drömmar
med stjärnbroderat tyg
med mörkrens mjuka sömmar
som spiggens nålar syr

och timmen mellan midnatt
är familjens egen tid
lilla havsgrå drömkatt
spinner drömnäten av frid




Fri vers av Grävling
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-11 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling