Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betyder mycket för oss men mindre för Holland......


Ikväll :EM-kval mot Holland !

Jag tror att holländarnas motivation är "sisådär" .Dock är de så bra så att de vill nog visa att de är strået vassare än Sverige. Ett Sverige utan Zlatan ,han fick ju gult kort och blev avstängd. Nu tror jag inte att det behöver betyda så mycket eftersom Zlatan bara har varit en skugga av sitt forna jag .
Men holländarna tar det nog lugnt i närkamperna, man vill ju inte riskera några skador när man är klar för EM redan. Sverige däremot kommer, förhoppningsvis, att ge järnet ! Frågan är om det räcker, det krävs ju vinst för att vara helt klar för EM ! Annars, vid oavgjort, så beror det på hur de andra grupptvåorna spelar i sina sista ordinarie matcher . Och vid förlust är det kval som gäller. Så tror jag att förutsättningarna är.
Som den obotliga optimist jag är så tippar jag en uddamålsseger för de gulblå: 3-2 ! Hemmaplan ska väl ge lite "vind i seglen" och om vårt försvar täpper till lika bra som mot Finland plus att Isaksson gör en stormatch till så ska det väl kunna gå vägen ! Fast det vill till att Olsson gör en kanoninsats igen (han var ju bra både där framme och där bak mot Finland !) och att Sebastian Larsson,Toivonen m fl visar upp sina allra bästa takter ! Och plocka gärna bort vår notoriske målsumpare Elmander , han missar ju nio av tio upplagda målchanser !
Återkommer vid halvtid och efter matchen !
1-1 i halvtid får vi allt vara nöjda med ! Efter ungefär en kvart kunde Kim Källström skjuta en perfekt frispark alldeles nedanför högra krysset ! Otagbart !
Men holländarnas vassa och snabba passningsspel gav resultat, ny frispark, denna gång för Holland och en ganska ohotad Hundelaar kunde nicka in 1-1 utan chans för Isaksson . Vi får se, det blir tufft det här !
Det började mindre roligt när Dirk Kuit nickade in en retur till 2-1 för Holland !
Men en klar straff som Sebastian Larsson säkert la in till vänster fixade till 2-2 !
Och bara några minuter senare får Ola Toivonen bollen framför mål och pangar in den hur säkert som helst ! 3- 2 (vilket blev slutresultatet !)!
Sedan vidtog en holländsk press och vårt försvar, med en vilt kämpande Mellberg i spetsen ,lyckades hålla tätt. Isaksson gjorde några grymma räddningar och hade stor del i att vi höll hela vägen ! Och jag får lov att be Elmander om ursäkt, han slet som ett djur, både där framme och där bak ! Vi är i EM ! Grattis Sverige och ett stort TACK för en enastående kämpainsats !
Hela laget visade stor kämpaglöd och därför höll vi hela vägen !




Fri vers av Mats Henricson
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-11 18:18



Bookmark and Share


  Seglaren
2-0 till Holland.
Det ska bli spännande. Ser matchen på fotbollskanalen TV4-play på min dator.
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska