Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag är så glad att vi kan plocka in blommor i mitten av oktober i Norrland..då snön står och knackar på ens rygg.....


Kärleksört

Jag plockade ett vinrött blomster igår
där klasen av små stjärnor
hopgyttrad på toppen
stod så levande och stark

Då ingen annan blomma
finns kvar i hösten
står den där så ståtlig
och lyser upp min tillvaro

Jag böjer mig ner på knä
mot den kalla marken
det knastrar under mina knän
och jag känner att jag blir blöt

Jag ägnar inte min tanke till det
utan trevar med mina fingrar
längs stjälken tills jag känner
att jag kan bryta av den


Bladen är glansiga feta och tjocka
det frasar i buketten
i de grågröna stjälkarna
när jag håller den i min famn

Jag bär in den
för att snitta stjälkarna
och ställa blommorna
i min finaste
tunga glittrande kristallvas

Kärleksört (Sedum telephium)
ja Kärleksört
nu förstår jag varför den heter så
Den värmer mitt
frusna hösthjärta
då jag sveper med blicken
över köksbordet




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-13 14:01



Bookmark and Share


  Ronny Berk
ja - visst är det högan tid att skörda när snön står o knackar på ryggen...
2011-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP