Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag åkte ut i skogen till vår badsjö en kort bit härifrån med fiskespö och svampkorg i den härliga höstvärmen som förvånade mig idag,


sjöns klara vatten

Höstvandring i skogen
en dag som idag
mitt sinne slår frivolt
min själ är så glad

Jag har med mig korgen
spöet likaså
Nu glömmer jag sorgen
bråket om oss två

Jag tittar till vänster
vad lyser där på marken
någons förtjänster
står skrivet i barken

Lilla fröken kantarell
på vingliga gula ben
faller hon gör för min skalpell
hon är verkligen klen

Den ljusgröna mossa
hon växer uti
den ögat kan krossa
av färgharmoni

Doften av marken
med längtan som vill
kunde bjuda Monarken
på svampsås och sill

Mat för att frossa
gåva från Gud
i skogens gröna mossa
hon står där som brud

Jag prövar att kasta
rakt ut i sjön
det går inte hasta
eller vänta på snön

Far hem glad i hågen
och njuter fullt ut
lägger fisken på vågen
som jag gjort förut

Naturens skafferi
och sjöns klara vatten
ger mig härlig svamp
och fiskar till katten




Bunden vers (Rim) av Anita Brännström VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-15 19:20



Bookmark and Share


  Ronny Berk
naturlyrik av bästa märke, rimriktigt tilltalande !
2011-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP