Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En få förunnad komplimang

.

Stockholm 2011

Ute har isgraderna förvandlat ytskiktet
till ett vackert glänsande vinterlandskap
där snöflingor landat
och knastrar sedvanligt
under varma skosulor då
den svarta paraden marscherar högtidligt
och äntrar den tjusiga byggnaden

Vi,
pingvinerna
har just idag
tagit över den stora salen
- den Blå hallen
vars atmosfär
får agera scen åt en
andaktfull ceremoni
av kunglig glans
med en eftersmak
av livslångt minne
där ära och beröm
ska utdelas
till minne av herr Nobel
vars pris är en synnerligen
få förunnad komplimang att få mottaga




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-29 14:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar den för att den är ett slöseri med pengar.
Man vräker pengar över redan rika medan människor svälter.
DÅ är det ingen som klagar.
Men så fort det gäller kungahuset är det ett förfärligt rabalder.
2011-12-29

  Il poeta della luna
Varför detta?
Är den meningslös.. ja ingen tvingar folk att bry sig?
2011-12-29

  Larz Gustafsson VIP
En vidrig, meningslös ceremoni som borde förbjudas.
Jag hatar Nobelpriset och Nobelfesten.
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna