Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är inget fan utav bilder till texter, men t.o.m. jag log ett leende större än jag själv - en gång i tiden.


En poet kan aldrig sluta älska



En man skrev en gång om fjärilar och dess vingar. Om Haga och granna lundar.

En kvinna sa en gång att hon ville nå berg, att en vår spirade i hennes inre. Hon strök en kind, i en spegel som från rätt vinkel – liknade min. Den som en gång blossade, varm ifrån dagen och inte ur drömmen. Plutande läppar, sprack upp i skratt när solen steg för att aldrig sättas, läggas bakom världsrand. För att fångas, och sparas i det fotografi, taget av den hand som älskar. En flicka, klädd i en vuxens kvinnas kläder skrev om eld, heta meningar som satte tiden i brand. En romans att förtälja, en strid att klä av sig i. En kvinna, som önskar sig en flickas anlete målade svartvita ränder, över blottad barm.

Och hon står så än när jag vänd emot dig, pekar – på mitten utav cirkeln.









Fri vers av Baystream
Läst 183 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-17 13:03



Bookmark and Share


  Jocy Joyless
intressant text!
2011-10-24

  Järnkatten
En betagande och mycket vacker text...
Applåder!!!
2011-10-18

  Blowingbubbles
Jag skulle vilja göra en highfive med den där kvinnan. Lägg därtill en bild på Whitney Houston och sen ett konstaterande att det var Håkan Hellström som skrev om fjärilen någonstans på Haga. Eller vänta... Det kanske var någon annan:)
2011-10-17

    ej medlem längre
Detta ansikte är poesi i sig...skönhet in extremis...plus en underbar text...

You just made my day
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream