Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Reseskildring från min senaste resa..haha...från Åkullsjön till Umeå. En timmes körning.


Borta bra men hemma bäst

Jag sätter mig i min mörkblåa bil
en kombimodell med bakdörr
Katten sitter och tittar på mig
mellan spjälorna i transportburen
som är tråkigt grå
men mycket effektiv
Hon vill sitta i framsätet
intill mig
Jag vill hålla handen med henne ibland
för vi ska åka bil en hel lång timme

Hon lägger sig ner och slappnar av
Jag ser att hon kommer att somna
så jag kan hålla mina ögon på vägen
vilket är nödvändigt
Denna korta vägsträcka
är älgarnas paradis
De dansar aftonvalsen
på den asfaltbeklädda vägen

En hare kommer skuttande
på min vänstra sida och jag signalerar
tuut tuut
akta dig för bilen
Den vänder tvärt tillbaka
in i skogen
och jag andas ut
Det var nära

Jag fortsätter längs vägen
och katten sover tungt
Hon verkar inte bry sig alls
Efter en lugn tur
med trevlig bakgrundsmusik
ungefär halvvägs åkt
ser jag en tjädertupp
vandrande på vägrenen
Jag tutar igen med bilhornet

Hans gråsvarta ben pendlar
fortare än jag hinner se
Han rusar iväg flaxande
in mot dikesrenen som
är fyllt till bredden
av höstregnets ständiga nederbörd
Jag passerar fågeln och
hinner inte se mer
av detta scenario

Jag koncentrerar mig
på körningen
Framför mig på höger sida
står en vägskylt
som en rakryggad tennsoldat
med huvudet på skaft
70 står skrivet på den
Ajaj
Jag kör för fort
bäst att bromsa ner

Jag närmar mig staden
Som på beställning
vaknar katten
och tittar ut
ser att hon känner igen sig
Det är inte första resan det här
för Ester
som katten heter
Nu vet hon att vi snart är hemma

Jag kör in på gården
stannar bilen vid verandan och
lyfter ut kattlådan

min fina militärgröna klädväska
med broderade laxrosa rosor på framsidan

datorn i samma kartong som medföljde
då jag köpte den

min bästa kamera i svart kameraväska

svarta nessesären
med en medhängande gul kyckling
på handtaget

Jag lämnar allt på verandan
och kör runt till min parkering
Jag låser bilen
med ett tryck på nyckeln
och går mot huset
där jag bor

Jag sticker nyckeln i låset
låser upp
och på golvet ligger en veckas post
Jag trampar över pappershögen
och rakt genom köket
öppnar altandörren
och där står packningen orörd

Jag öppnar kattburen
och Ester kliver ut och ser sig omkring
hon går in i det välbekanta köket
raka vägen till toan
där det står en bajslåda
Jag lyfter in packningen
Nu är vi hemma

Borta bra men hemma bäst








Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-17 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP