Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*Enligt legenden är cikoria en förvandlad brud som väntar vid vägkanten på sin svekfulle fästman.


Cikoria

[Prolog]

Här skall nu berättas
en kärlekshistoria
lika fin och sorglig
som en cikoria*.

[Akt I]

Hon gav bort sin kärlek
på Alla hjärtans dag.
Då hon lyckligt kände
hans varma andetag.
Hon gav bort sitt hjärta
till sin käraste vän.
Det var första gången,
och första är det än.

[Akt II]

De var så lyckliga.
Men varför blev det fel?
Skadan på kärleken
var irreparabel.
Hon återfann hjärtat.
Det var i dåligt skick.
En bit tycktes saknas;
den gick bort när hon gick.
Hjärtat blev sen aldrig
någonsin helt igen.
Och hon gick vidare
med bestående men.

[Epilog]

En del av henne var
nedgrävd med hans kärlek.
På gravstenen lästes:
\"DOG AV ETT SMÄRTSAMT SVEK\"




Fri vers av Cikoria
Läst 456 gånger
Publicerad 2006-01-12 04:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria