Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förrådd och flådd

Förrådd och flådd

under skenet från en röd himmel

 

Kanske var det spänningen

just där mellan

himmlahav

och asfaltsstrand

som paralyserade kropp

och besinningslöst

skar upp rygg.

 

Det ligger i luften!

Hade tänkts och mumlats

hörbart för sig själv

- Kylan den ligger i luften!

 

Skräckfylld knäfallning inför

mörkrets demoner

på ett frostigt cementgolv

fick hud att rysa.

 

Något slaktar försvar

med blodiga händer för att sedan

riva upp sår och rötter

från djupaste grav

av smärta

 

Det gnistrar från marken

hade tänkts och viskats

nästan hörbart för någon annan

- Kylan, den gnistrar från marken

 

Nu mattades huggande knivar av eller

så hade kropp domnat bort

i en dimma av flykt.

När den åter var fångad och

förd till verklighetens bländande lampa,

förlöste den ur skugga en ryggrad

Så mycket starkare än tyranniska drömmar

någonsin hann att bli.

 

Det glimmar från ytans spänning

tänktes och skreks ut

- Kylan glimmar

från ytans spänning

bort!




Fri vers av Johnjohn
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-18 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johnjohn